11 marts 2006

Ting der inspirererog ting som jeg ville tage med hvis jeg fik brug for at løbe hurtigt ud af mit hus.
Altså selvfølgelig er børn,kæreste og hunden selvskrevet til begge titler. Men herover er nogle af mine favoritting i huset: Fra venstre garnøøøhhhhvad-er-det-nu-sådan-en-hedder??? Indkøbt i Sverige på loppis,- hvilket viste sig at være en rigtig dårlig idé. En uges ferieoppakning, 4 mennesker, div. indkøb og så lige den fyr her i en personbil. Børnene sad lidt ;-) klemt på vej hjem....... Og det viser sig at de fleste garnfed er for store til den..... På tingesten hænger min favorithalskæde som jeg har lavet af garnrester, lædersnor og perler.

Buddha indkøbt på Bali. Han er til daglig glæde og står altid så han "overvåger" rummet. Børnene har en vane med at lige køre hånden over hans hovede når de går forbi.....

Opium porcelænskrukken fandt jeg i en Røde kors butik i Maribo, og jeg er meget, meget glad for den. Sidst men ikke mindst, Løgplanter i det her tilfælde en Scilla. Jeg elsker dem på den her tid af året.
Puder indkøbt i Fakta!!,- i de her fede mønstre. Jeg er ualmindelig træt af blomstrede ting og sager så de her faldt på et tørt sted.

Hvordan de har inspireret:

De her tre ting Rosato garn, plantefarvet uldgarn og bambushankene bliver til noget godt sammen,- tror jeg da.
Det her er begyndelsen,- før og efter billeder af strikkeprøver. Som man kan se falmer "plante"garnet ved maskinvask,- men det er jo nok heller ikke bygget til at blive fyret i vaskemaskinen sammen med en stak håndklæder.....
Jeg er vild med det garn, det er så blødt at strikke med på trods af at det er ren, ubehandlet uld.
Dagen idag er sat af til at få brygget noget sammen......

4 kommentarer:

Anonym sagde ...

Er du sikker på at det ér en garnvinde? Umiddelbart minder den om et trendbord - om end der også ser ud til at mangle nogle detaljer for at det skal kunne fungere... En garnvinde burde være mere flexibel. Der findes mange forunderlige tekstilredskaber.
Men pæn er den da...
IDA

Nørkleriet sagde ...

Hej Ida!
Hvis nu du skulle komme forbi igen: hvad er en trendbord?
Og ja den er valgt udelukkende på sit udseende,- med ormehuller og alt....

Dorthe sagde ...

Hej Mie.

Et trendbord bruges når man væver. Det er her garnet vindes op, inden det sættes på væven. Der er i forvejen uarbejdet mønster, farveskift og udregnet materialeforbrug, som så kan vindes op ved hjælp af trendbordet, som har nogle justerbare afstandsmålere (de omtalte ormehuller). På væven kan man nemlig ikke bare lige tilføje, som når vi strikker og lige vil lave det lidt længere eller bredere. Det bliver i hvertilfælde bøvlet, så det kan godt betale sig, at være omhyggelig med sine udregninger.Lyder det helt som volapyk?

Fede puder du har fået dig, havde også selv kik på dem i kataloge, men kom aldrig i Fakta.

Kikker snart forbi igen :-)

Hilsen
Dorthe

Anonym sagde ...

Tak Dorthe.. En god forklaring.
Mie - du må lære at væve ;-)
bedste hilsner IDA