30 januar 2006

Bidt af en gal sok og en garnsnob?

Ja, det er jeg blevet. Henrik spørger om jeg ikke snart skal lave noget? sådan noget andet noget?
Hvaffor noget andet spørger jeg bare????? Sokkerne passer fint til mit strikkehumør for tiden, det giver forholdsvis hurtigt resultat og der er udfordring i at finde det rigtige garn til det rigtige mønster. På pindene og næsten færdig har jeg "Child's first sock, in shell pattern" fra den her bog, garnet er party-pink fra internettets bedste garnbutik :-)

Nå, praler jeg så bare hensynsløst, er de her sokker virkelig på pindene? Hvorfor viser jeg ikke nogen billeder???? Kameraet er på ferie sammen med mine børn, så den næste uges tid bliver det indlæg uden reel dokumentation...... Men de bliver rigtig pæne ;-)

Jeg blev lige snigløbet af en ordentlig prisnedsættelse på alt Regia strømpegarn, men det er jo kun godt for kunderne. Butikken har nogle rigtig gode tilbud i den her uge så jeg kan kun opfordre til at man kigger forbi. Tilmelder man sig nyhedsbrevet deltager man i en lodtrækning hver d.15 i måneden om et gavekort på 100,- det er da værd at tage med syns jeg.
NOK butikssnak og tilbage til sokkerne.

Ovenstående sokkemønster afprøvede jeg på noget Jaquard garn jeg havde liggende, noget Fortissima vinter et-eller-andet. De blev hæslige, virkeligt hæslige. Kender I det man strikker og tænker - "Arh det går nok og giv det nu en chance" og allerede der burde man stoppe, man burde vide at det ender galt og grimt med banden over endnu en gang at skulle "hylle-op". Meeeen det gør man (jeg) aldrig. Jeg fortsætter indtil jeg er lige på grænsen af voldsom irritation og flår tilsidst hvad-jeg-nu-er-igang-med af pindene og lokker en af mine unger til at få det til at ligne garn igen....... (Det er nu ikke så nemt mere, at lokke altså, vi er nok mere ovre i at bestikke..)

Læste på et tidspunkt i en blog om garnsnobberi, lider jeg selv af det? Jeg har overvejet det meget i forbindelse med butikken. I starten havde jeg det sådan at det skulle bare være creme-de-la-creme, kun den rene vare, der var ikke det dyrs pels som ikke skulle på hylderne og ikke noget med noget "kunstigt". Jeg måtte hurtigt sande at det kunne godt blive en ret trist, dyr og upraktisk affære. Der er så meget sjovt garn man ville gå glip af og det er jo ikke til at bære + jeg hader håndvask.( Jeg kan godt bilde mig selv ind at jeg får det gjort men ved jo godt at det ender på bunden af vasketøjskurven i 3 måneder før jeg får det gjort.)

Jeg ved ikke hvordan I har det derude i strikkeland?

Jeg er nået frem til at kvaliteten er det vigtigste, at man får en god strikkeoplevelse og ender op med noget anvendeligt som godt må være lidt anderledes og lidt sjovt. Så nej jeg er nok ikke en ægte garnsnob......

1 kommentar:

Mette G. sagde ...

Håndvask - nej tak. Jeg vaskede så mange uldtrøjer i hånden som barn/ung, så nu har jeg det sådan, at kan det ikke klare et uldprogram, så hører det ikke til her på matriklen ;-)

Hilsen
Mette G.